вівторок, 8 листопада 2011 р.

В таблиці Менделєєва поповнення!

Сьогодні в засобах масової інформації ми прочитали важливу новину:
Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії офіційно затвердив позначення елементів з номерами 110, 111 і 112. Про це повідомило видання «Лента», з посиланням на New Scientist.
Імена новим елементам - Дармштадтій, Рентгеній и Коперникій  – було присвоєно ще в липні 2010 року. Разом з тим, тільки зараз закінчилося дотримання всіх формальностей, що пропонуються для додавання в таблицю Мендєлєєва нового елемента. Офіційні символи нових елементів Ds, Rg та Cn відповідно.
Крім того, йде процес присвоєння назв елементів 114 і 116. Цього місяця представники Міжнародного союзу теоретичної і прикладної хімії офіційно оголосять попередні варіанти імен для цих елементів, після чого у фахівців буде 5 місяців, щоб надати свої заперечення. Якщо заперечень не буде, то імена будуть затверджені. Після цього почнеться серія формальностей, яка завершиться офіційним прийняттям назв.
На даний момент варіанти назв обох елементів невідомі. Раніше з'являлася інформація, що їх планується назвати Флеровій (на честь легендарного радянського фізика-ядерника Георгія Флерова) та Московій відповідно. Відкриття елементів було визнано лише в червні 2011 року.

2 коментарі:

yvanko сказав...

Назавание Унунуний было смешным, но Рентгений - тоже неплохо =)

Оля Азурит сказав...

О! Я чула про Московій, тільки не знала, що з цим затвердження назви стільки мороки. Що ж, почекаємо)

Угу, ці Унунгексій, Унунквадрій так позитивно закінчували таблицю,а тепер вони приєднаються до когорти інших зарозумілих назв... Сподіваюсь наступні, поки що не відкриті, елементи будуть мати назви, як і їхні попередники))