неділю, 24 березня 2013 р.

Рідини пошарово

Рідини пошарово
Вітаю вас, читачі "Хімікус-Цікавікуса"! Після тривалих блогівських канікул повертаємось на простори Інтернету. Те, що в блозі так довго не було нових повідомлень з нашого гуртка, не свідчить про те, що ми припинили "хімічити". Навпаки, весь наш ентузіазм був спрямований на пізнання загадкового хімічного світу, а ось на друковане слово сил-то й не вистачало. Нарешті, на весняних канікулах, перебуваючи в сніговому полоні ( :-)), можна й написати про найцікавіше.Додано нові фото в публікацію про йод та нове відео про кисневу піну.
  А ось як інколи красиво закінчується засідання гуртка. На одвічне запитання : "А чи можна тепер змішати все, що у нас залишилось після досліду", хімікуси несподівано отримали у відповідь "Так!". І після проведення експериментів з індикаторами всі речовини були відправлені в одну пробірку. Рідини не лише різного кольору, а й різні за густиною, тому так гарно вийшло. Спеціально будеш робити - не вийде!

2 коментарі:

Анонім сказав...

Ой, гарно як!!! Що ж ви змішали?

Олена Миколаївна сказав...

Спочатку гуртківці досліджували зміну кольору метилового оранжевого під дією кислот та лугів, потім - зміну забірвлення фенолфталеїну. А потім вміст пробірок змішали, але обережно, щоб рідини не перемішалися.